Kurczak z rożna z dodatkami
Kurczak z rożna to dosyć łatwa potrawa do przygotowania, smakowo, zapachowo i wizualnie bardzo atrakcyjna, jedną ugrillowaną sztuką jesteśmy w stanie obdzielić od 4- 6 osób w zależności od wielkości kurczaka. Na smak
Technologia grillowania żeberek wieprzowych
Pozytywne efekty grillowania, to marzenie każdego użytkownika grilla, no bo po co nam urządzenie na którym efekty naszych kulinarnych wyzwań nie przynoszą spodziewanych efektów. W tym artykule chciałbym przedstawić kilka grillowych trików, które będą
Szaszłyk bez trudu.
Szaszłyk to jedno z prostszych dań przyrządzanych na grillu, danie to ma swoje korzenie w Turcji i w Armenii. Mój znajomy Ormianin Tarik twierdzi, że jest to danie wyłącznie ormiańskie i stanowi element
Ser oscypkowy własnej roboty
Góralski serek jest znany i ceniony i chyba każdy już go jadł, natomiast nie każdy miał okazję wykonać ser tego typu samodzielnie. Zawsze wydawało mi się, że produkcja tego sera jest tajemnicą i
Jak zrobić domowy wędzony schab, baleron czy boczek? Sprawdzony przepis na wędzone mięso
Jak zrobić pyszny domowy wędzony schab, baleron czy boczek? Początkującym adeptom wędzonych smakołyków często brakuje sprawdzonego przepisu na wędzone mięso ale też trochę i doświadczenia. Nie martw się, doświadczenie przychodzi z czasem a
Przepis na łososia wędzonego
Wędzenie ryb jest bardzo proste, potrzebne są tylko dobre ryby, wędzarnia, dobry przepis i po prostu chęci aby przygotować naprawdę smaczną potrawę, no może jeszcze odrobina cierpliwości też się przydaje. Składniki: Łosoś to ekskluzywna