Infolinia:  723 641 748

PON-PIĄ:  09:00-17:00

RATY 0% PayU

Rok 2021 z Broil Kingiem – podsumowanie sezonu

Rok 2021 już prawie za nami, warto więc podsumować jakie rozwiązania technologiczne zastosowała firma Broil King w grillach sezonu 2020/2021.

Przede wszystkim dużą innowacją była seria grilli gazowych Baron z nową podstawą dającą lepszą stabilizację urządzenia, zastosowaną w tym przypadku całkiem nową konstrukcję ale też z kilkoma estetycznymi smaczkami w postaci metalowych listew w podstawie. Nie wątpliwie na uwagę zasługuje również system podświetlania pokręteł w grillu, którego intensywność zmienia się wraz ze zmianą mocy palników, ten system został do serii Baron przeniesiony z grilla Regal czy Imperial a więc z tych najbardziej zaawansowanych w gamie grilli Broil King.

W grillach Broil King serii Baron mamy poza dwustronnym żeliwnym rusztem możliwość ułożenia go pod lekkim katem co w przypadku tłustych potraw doskonale odprowadza nadmiar tłuszczy do miseczki ociekowej. Zmienił się również system odprowadzenia ocieku jest bardziej wygodny w stosunku do wcześniejszego rozwiązania. Jedną z najważniejszych zmian jaka zasługuje na uwagę jest wykonanie zamkniętej dolnej części piekarnika grilli Baron, to rozwiązanie powoduje warunków termicznych wewnątrz urządzenia. Baron rzeczywiście zaskoczył w 2021 a osoby zainteresowane większą ilością informacji zapraszam do artykułu poświęconemu tej serii, który znajduje się tutaj.

Warto też wspomnieć o grillach na pellet, urządzenie te pojawiły się w 2020 w ofercie Broil Kinga, są jednak pewnego rodzaju technologicznym przełomem w grillowaniu, o którym warto wspomnieć przy podsumowaniu roku 2021. Grille na pellet łączą nowoczesną technologię z tradycyjnym grillowaniem wywodzącym się z południowych stanów USA. Ciepło w grillu pochodzi od spalanego paliwa pelletowego a dodatkowego aromatu potrawom nadaje dym. W ofercie tych grilli każdy znajdzie coś dla siebie od zawansowanego i dużego Regala po mniejszego Crowna. Grille te posiadają zaawansowane technologiczne sterowanie cyfrowe, które umożliwia bardzo precyzyjną regulację temperatury, dzięki czemu możemy nasze potrawy grillować w niższych temperaturach za to w długim czasie, czyli stosować metodę low& slow. Grille na pellet są intersującą alternatywą dla grilli gazowych czy węglowych lub elektrycznych. Z mojej perspektywy należy docenić bardzo wysoką jakość wykonania oraz nowinki technologiczne. O grillach na pellet pisałem już w tym roku i szczegółowe informacje znajdziesz   tutaj.

W podsumowaniu roku 2021 nie może zabraknąć grilli gazowych Broil King  Crown seria 400, praktyczne rozwiązania zostały przeniesione do tych urządzeń z serii Baron. Znajdziemy tutaj przede wszystkim dwustronny ruszt i dużą powierzchnię grillowania. Seria Crown 400 to doskonałe uzupełnienie oferty dla klientów którym zależy na dużej powierzchni grillowania a poszukują bardziej budżetowych urządzeń. Grille Crown 400 to świetne grille oferujące swoim użytkownikom radość z grillowania w uznanej jakości produktów Broil King-a. Zainteresowanych grillami Crown 400 odsyłam do artykułu, gdzie opisuję szczegółowo te modele.

Zobaczymy co przyniesie w technologii grillowania nowy rok 2022 oraz jakie nowości wprowadzi Broil King. Każdy rok znajomości produktów tego producenta zawsze zaskakuje i to bardzo pozytywnie czekam więc z niecierpliwością na rozpoczęcie kolejnego sezonu grillowego.

Wszystkim moim czytelnikom życzę w sezonie 2022 pozytywnych emocji przy grillu, smacznych potraw i rozwijania grillowych pasji, w czym mam nadzieję trochę pomagam.

Do zobaczenia w 2022 roku.

Zostaw komentarz