SOLOMIERZ DO POMIARU ZAWARTOŚCI SOLI W ROZTWORZE

12,90 zł brutto

Tagi:

Solomierz/areometr służy do pomiaru stężenia soli w roztworze wodnym bezpośrednio w [g/l] bez konieczności przeliczania jednostek. Solomierz został wyskalowany w temperaturze 20°C. Zakres skali: 0 - 300 g/l Niezastąpiony w przetwórstwie, wędliniarstwie oraz przy produkcji sera.

Jak używać:

Dokonując pomiaru stężenia soli w solance przy pomocy solomierza - należy wlać do wąskiej menzurki pomiarowej badaną solankę w ilości pozwalającej na swobodne zanurzenie pływaka. Po włożeniu areometru do menzurki odczytujemy bezpośrednio ze skali stężenie roztworu w [g] soli na 1[L] wody. Solomierz został wyskalowany w temperaturze 20°C, dlatego badany roztwór powinien mieć taką właśnie temperaturę.

27 inne produkty z tej kategorii

Produkt pomyślnie dodany do porównania