Przystawka do zimnego wędzenia ZW-01 Borniak

125,00 zł brutto

Tagi:

borniak

Przystawka do zimnego wędzenia Alu-Cynk

Wędzenie dymem zimnym to nowe doznania smakowe. Koneserzy uważają smak tego typu wędzonek za bardziej wyszukany. Przystawka do zimnego wędzenia ZW-01 to doskonałe rozwiązanie dla wszystkich, którzy chcą spróbować tej metody.

Podłączenie przystawki do komory wędzarniczej nie powinno sprawiać problemów, wystarczy oba urządzenia połączyć rurą "spiro" o średnicy 100 mm. Rura "spiro" nie wchodzi w skład przystawki, ale można ją kupić w każdym sklepie budowlanym za cenę kilku-kilkunastu złotych. Długość rury "spiro" może wahać się od 1 do 2 mb. 

Materiał: Alu-cynk

Wymiary zewnętrzne (Długość x Szerokość x Wysokość): 240mm x 250mm x 288mm

Wymiary opakowania: 250/250/350mm

Waga: 1,9 kg

Średnica komina: 100 mm

Wędzenie zimnym dymem prowadzi się je w temperaturze 16-22 stopnie C, przy różnej gęstości dymu i wilgotności.

Przy wędzeniu zimnym produkty poddane tej metodzie tracą od 5 do 20% wody, wysychając równomiernie w całym przekroju. Składniki dymu przenikają produkt całościowo czyniąc go odpornym na psucie i dzięki temu uzyskujemy długi termin przydatności do spożycia.

Zimnym dymem wędzi się między innymi:  ryby, wędzonki trwałe, kiełbasy, słoninę, boczek.

9 inne produkty z tej kategorii

Produkt pomyślnie dodany do porównania